logo
Proyectos de cocreación
Qué ofrecemos
Miradas Sociales
Quiénes Somos

CAT

CAST

ENG

Ojalá Projects surge de la inquietud de docentes universitarias para innovar en la educación de las disciplinas creativas fomentando valores sociales y culturales. Nuestra seña de identidad está basada en el trabajo entre distintas disciplinas artísticas, promoviendo la multiculturalidad como factor elemental para incrementar la conciencia social.

DISSENY X INCLUSIÓ | INTRESS

Per primera vegada, Intress, des de l’Àrea d’Infància i Família, se suma a un projecte del Museu del Disseny que pren un caràcter marcadament social i per a la inclusió, amb el nom “Disseny per la inclusió, el procés com a resultat” a el que també pren part escoles de disseny, sota la coordinació d’Ojalá Projects. Les persones participants podran seguir diverses sessions de participació i cocreació, incloent-hi una visita al Museu del Disseny, situat a Barcelona.

VER NOTICIA

DISSENY X INCLUSIÓ | DIARI ARA

El projecte «Disseny per a la inclusió» reuneix persones que lluiten contra l’exclusió social i estudiants de disseny per trencar barreres i estereotips.

VER NOTICIA

DISSENY X INCLUSIÓ ED2 | BDW

«Disseny per a la inclusió, el procés com a resultat» és un projecte d’aprenentatge i cocreació entre estudiants de diverses universitats de disseny i col·lectius en situació vulnerable.

VER NOTICIA

DISSENY X INCLUSIÓ ED2 | CÀRITAS

Pot ser el disseny una eina d’inclusió? No sé si us heu fet mai aquesta pregunta. Jo me la vaig fer a partir de conèixer un projecte que m’ha acabat enamorant i amb què estem transitant, des del març, entre Càritas i els estudiants de l’assignatura de Disseny d’espais de l’Escola de Disseny i Arts Plàstiques de Catalunya-Deià, amb la tutoria exquisida i compromesa d’Amaya Martínez, doctora en arquitectura i docent.

VER NOTICIA

DISSENY X INCLUSIÓ ED2 | ONCE

«Disseny per a la inclusió. El procés com a resultat» és un projecte d’aprenentatge i cocreació entre estudiants de diverses universitats de disseny i col·lectius en situació de vulnerabilitat que aquest any celebra la segona edició. La iniciativa està impulsada pel Museu del Disseny i l’Associació Ojalá Projects i té com a objectiu generar contextos d’interacció, sensibilització, integració i debat fent ús de metodologies de disseny per a l’apoderament comunitari.

VER NOTICIA

DISSENY X INCLUSIÓ ED2 | POBLENOU URBAN DISTRICT

“Diseño para la inclusión, el proceso como resultado” es un proyecto de aprendizaje y co-creación entre estudiantes de diversas universidades de diseño y colectivos en situación vulnerable que este año celebra su segunda edición. La iniciativa está impulsada por el Museu del Disseny y la Asociación Ojalá Projects y tiene como objetivo generar contextos de interacción, sensibilización, integración y debate haciendo uso de metodologías de diseño para el empoderamiento comunitario.

VER NOTICIA

DISSENY X INCLUSIÓ | HELVETICA

A Ojalá Projects, Anaïs Esmerado rep Flora Saura per parlar sobre aquest projecte que fomenta la creativitat com a eina de transformació social. Hi participen alumnes de diferents realitats socials: estudiants de disseny i persones en risc d’exclusió. De fet, encara que també han estat presents a ciutats de tot el món, amb el Museu del Disseny de Barcelona han iniciat un projecte anomenat «Disseny per a la Inclusió».

VER NOTICIA

DISSENY X INCLUSIÓ | BONART

Entre el 4 i el 7 de febrer, l’edifici Disseny Hub serà una de les seus del Festival Llum BCN. A la façana de l´edifici es veurà el mapping de videocreació de l´artista visual Eugènia Balcells. A l’interior, dues propostes expositives lumíniques que romandran obertes al públic durant el mes de febrer i març. Trobarem Color Conversations de l´estudi creatiu barceloní Tigrelab ART, una sèrie de peces basades en la interacció entre llum, color i espai.

VER NOTICIA

DISSENY X INCLUSIÓ | POLIÈDRICA

L´objectiu d´aquesta proposta del Museu del Disseny i Ojalá Projects és fomentar sinergies integradores entre els centres formatius i les entitats participants a través de les disciplines del disseny, posant l’accent en el procés com a marc d’aprenentatge i transformació social.

VER NOTICIA

DISSENY X INCLUSIÓ | SOCIAL.CAT

El disseny al seu origen facilita la vida i és una eina que connecta la producció en massa de béns i objectes amb les persones que les usem i els «vivim». Des de les primeres manifestacions humanes que es dóna la intervenció del disseny i per això diem que aquest forma part de la cultura, de com ens expressem els éssers humans, com ens comuniquem amb l’entorn i de quina manera fem servir els espais, les coses, com cobrim necessitats de la vida.

VER NOTICIA

DISSENY X INCLUSIÓ | POBLENOU URBAN DISTRICT

Poblenou es un referente en el campo del diseño, ya que es sede de muchos de los estudios mas punteros de la ciudad como también cuenta con algunas de las escuelas más avanzadas y hasta un museo dedicado a la materia.

VER NOTICIA

ENTREVISTA CARMINA BORBONET | CATORZE

Tot és un producte d’un disseny. Millor o pitjor, és clar, tothom ha tingut alguna vegada entre les mans algun objecte que, pel que fos, no complia correctament amb les funcions que se li suposaven. Penso, per exemple, en les estilogràfiques que deixaven invariablement tacats els companys de classe esquerrans.

VER NOTICIA

DISSENY X INCLUSIÓ | DIARI DE LA DISCAPACITAT

El Projecte Disseny per a la Inclusió mostrarà els resultats del projecte, que han fet alumnes d’estudis superiors de totes les disciplines del disseny i persones amb discapacitat intel·lectual durant quatre mesos.

VER NOTICIA

DISSENY X INCLUSIÓ | BDW

El lema de la BDW, “Think, Design, Act”, reflecteix un missatge que volem traslladar en el moment actual per fer front als reptes que tenim per endavant: pensar en clau disseny, dissenyar i implementar noves solucions, models i entorns més sostenibles, econòmicament viables i enfocats a les necessitats reals de les…

VER NOTICIA

DISSENY X INCLUSIÓ | CRÍTIC

Avui, les Metzineres, un col·lectiu de dones que lluiten contra l’exclusió social i l’estigmatització del consum de drogues, han quedat amb un grup d’estudiants de les escoles de disseny Elisava i BAU per destenyir texans. Cada divendres a la tarda, des del mes de març, es reuneixen per personalitzar conjuntament roba…

VER NOTICIA

DISSENY X INCLUSIÓ | OAEA

Aquest mes de juny, l’alumnat d’estudis superiors de disseny i entitats en situació de vulnerabilitat seran els protagonistes. Després de quatre mesos de treball en el marc del projecte ‘Disseny per a la inclusió’, els grups presentaran el resultat final.

VER NOTICIA

DISSENY X INCLUSIÓ | LAS DROGAS.INFO

Desde el mes de marzo de 2021 se está llevando a cabo un proyecto de cocreación entre el Museu del Disseny de Barcelona [Museo del diseño de Barcelona] y Ojalá Projects, con Metzineres. Metzineres es un proyecto de reducción de daños para mujeres que usan drogas, ubicadas en el barrio del Raval de Barcelona…

VER NOTICIA

DISSENY X INCLUSIÓ | INFORMATIUS BETEVÉ

L’Àgora Juan Andrés Benítez del Raval s’ha convertit aquest divendres a la tarda en una passarel·la de moda, en què han desfilat les Metzineres del Raval. Són dones que han patit múltiples violències i ús de drogues i durant els darrers quatre mesos han col·laborat amb alumnes de les escoles ELISAVA i BAU per redissenyar…

VER NOTICIA

DISSENY X INCLUSIÓ | FOTOMOVIMIENTO.ORG

La passarel·la Metzineres és la culminació d’un projecte realitzat juntameny per un col·lectiu de dones que lluiten contra l’exclusió social i l’estigma del consum de drogues i alumnat d’estudis superiors de disseny. Ha estat, durant mesos, un projecte d’aprenentatge i de cocreació impulsat pel Museu del Disseny i Ojalá Projects.
Avui Les Metzineres han desfilat a l’Àgora Juan Andrés i han demostrat on es troba la bellesa.

VER NOTICIA

DISSENY X INCLUSIÓ | DIARI DE BARCELONA

“Ha estat una experiència molt maca. M’ha agradat veure a les meves companyes sentir-se com unes autèntiques models a una passarel·la, i molt més que això, sentir-se com unes reines”, explica la Laisa, uns minuts després de desfilar.

VER NOTICIA

DISSENY X INCLUSIÓ | EL PUNT AVUI

La Coral s’ha convertit en un referent per a les companyes del col·lectiu Metzineres del Raval. Ella, que s’identifica com una persona de gènere no binari, que no se sent ni masculina ni femenina, hi ha participat fent el que més li agrada, que és maquillar. “Ha estat un repte brutal i tinc l’autoestima pels núvols”…

VER NOTICIA

DISSENY X INCLUSIÓ | ÀRTIC A BETEVÉ

La primera edició de Disseny per la inclusió, el procés com a resultat obre un diàleg creatiu i transformador entre estudiants de disseny i col·lectius en situació de vulnerabilitat

VER NOTICIA

DISSENY X INCLUSIÓ | ELISAVA

Disseny per a la inclusió, el procés com a resultat és un projecte d’aprenentatge i cocreació entre alumnes d’estudis superiors de totes les disciplines del disseny i diferents col·lectius en situació de vulnerabilitat. Creat per l’Elisava Alumni Anaïs Esmerado i promogut per l’Associació Ojalá Projects i el Museu del…

VER NOTICIA

DISSENY X INCLUSIÓ | NÚVOL

El passat 22 de juny el Disseny Hub de Barcelona va acollir la presentació dels treballs dels estudiants del projecte Disseny per la inclusió. El procés com a resultat, una experiència col·laborativa i de co-creació que va apropar estudiants de diverses escoles de disseny de Catalunya i col·lectius en situació de…

VER NOTICIA
More icon
ver todas las notícias
Anaïs Esmerado

Fundadora de Ojalá Projects y docente universitaria.

Marc Asensio

Fotoperiodista y fotógrafo documental.

Enric Mor

Doctor e investigador.

Maria d'Oultremont

Periodista y gestora de contenidos.

Ferran Alcocer, Ester Álvarez, Helena Berch, Irene Bonet, Laura Bonnin, Clara Cadena, Júlia Lloveras, Xavier Longás, Carmen Molina, Enrique Muda, Maria Muñarch, Judith Pinyol y Clara Salmerón


Si quieres que te ayudemos a replantear el valor social de tu proyecto o te interesa generar un mayor impacto, hacer una acción interactiva...